Wat te doen bij een overlijden

direct na het overlijden

Direct na het overlijden van uw dierbare volgen er een aantal acties. Onderstaand de belangrijkste te nemen stappen. 

* Bij een overlijden thuis, direct de huisarts of diens waarnemer waarschuwen. Bij overlijden in een ziekenhuis of instelling wordt u daar verteld hoe er gehandeld wordt.

* Nadat de arts geweest is, neemt u telefonisch contact op met Regentesse. Zo nodig kunt u ons ook ’s nachts bereiken.

* Wij kunnen alles voor u regelen en handelen naar behoefte van de wensen van de familie.

NB. Is de overledene geregistreerd als donor, dan kunt u zo nodig dit melden bij de arts of contact opnemen met Stichting BIS: 071 – 5 795 795.

laatste verzorging van het lichaam

Wat nog steeds niet iedereen weet, is dat je de laatste verzorging van een dierbare zelf mag doen, en dat het helemaal niet eng is. Mensen die hierbij geholpen hebben, of het helemaal zelf gedaan hebben, zien het als een beleving, die zij niet hadden willen missen. Voor de laatste keer je geliefde aanraken en verzorgen kan veel voldoening geven. Maar ook als u dat niet wilt doen, is het erbij zijn, het uitzoeken en aangeven van de kleding, of het kammen van het haar een fijne manier om de laatste verzorging vorm te geven.

het opbaren van een dierbare

Opbaren van uw dierbare kan thuis of in een rouwcentrum. Thuis opbaren krijgt steeds vaker de voorkeur, omdat familie, kinderen en vrienden op elk ogenblik van de dag – en nacht – naar de overledene toe kunnen gaan. De ruimte is eigen, en iedereen kan naar behoefte bij de overledene zijn. Maar ook in een rouwcentrum met 24-uurs kamers kan je tegenwoordig je eigen sfeer maken.

De kist

Hiermede kan je heel duidelijk de persoonlijkheid van de overledene in uit laten komen. Naast de bekende houten kisten, zijn er ook rieten, kartonnen en stoffen kisten. Heel persoonlijk wordt een kist als deze door familie en vrienden beschilderd is. Een kist is tegenwoordig niet meer verplicht, u kunt ook kiezen voor een lijkwade. U kunt ook kiezen voor een eigen stof of een beddensprei. Enige voorwaarde bij de begrafenis of crematie is, dat alle lichaamsdelen bedekt moeten zijn.

het rouwvervoer

De witte, grijze en zwarte rouwauto’s zijn bij iedereen bekend, maar wist u dat u tegenwoordig de auto in vele andere kleuren kunt bestellen voor de uitvaart? Of nog een stapje verder, dat u de overledene in een eigen auto mag vervoeren Bijvoorbeeld de klussenbus van de overledene; zijn leven lang reed hij in deze bus. Schoon, opgeruimd en mooi opgemaakt met doeken en bloemen, zou dit de meest persoonlijke manier zijn voor zijn allerlaatste rit. Met de uitvaartbus kies je ervoor om tot het laatste ogenblik dicht bij de overledene te blijven. Ook is soms het vervoer per boot, per motor of per fiets mogelijk. Of u kunt gebruik maken van een rouwcaravan. En natuurlijk is er dan nog de koets met twee paarden ervoor.

Nazorg na de uitvaart

Korte tijd na de uitvaart nemen wij indien gewenst contact met u op om een afspraak te maken voor een nagesprek.

Regentesselaan 6

2341 KP  Oegstgeest

Tel: 071-3411590

info@regentesseuitvaartverzorging.nl

 

Locaties

  • Algemene voorwaarden
  • Bel bij overlijden

© 2007 -  2022 Regentesse Uitvaartverzorging